ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

03/10/2021

Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F16 πάνω από την Ικαρία!

Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F16 πάνω από την Ικαρία!



Παραλίγο να γίνει ατύχημα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αλλά και του Open TV, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των αερομαχιών Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Όλα έγιναν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο. Tα 8 ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Την Πέμπτη το πρωί, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ενα ζευγάρι τούρκικων μαχητικών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε ένα αντίστοιχο ελληνικό ζευγάρι μαχητικών F-16. Τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τα τούρκικα ωστόσο, τα τούρκικα μαχητικά δεν υπάκουσαν στις εντολές με αποτέλεσμα να γίνει εμπλοκή.

Συγκεκριμένα, πιλότος τουρκικού μαχητικού πέρασε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων (100 πόδια) από ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια αερομαχίας.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, πάνω από την Ικαρία, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών ενεπλάκη σε αερομαχία με ζεύγος ελληνικών F-16. Τη στιγμή που ο πρώτος έλληνας πιλότος είχε στα σκοπευτικά του τον πρώτο τούρκο πιλότο, ο δεύτερος τούρκος πιλότος – καταδιωκώμενος από τον δεύτερο Ελληνα – προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, περνώντας «ξυστά» από τον πρώτο Έλληνα.

Ευτυχώς, οι έλληνες πιλότοι αποδείχτηκαν ψύχραιμοι και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις δύο σκληρές αερομαχίες που έγιναν πάνω από το Αιγαίο εκείνη την ημέρα.



ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ε.ΣΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6972053389,
EMAIL esy.artemidos@gmail.com





Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️





Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ