ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

03/02/2022

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ "ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ"

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ "ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ "ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ"



ΑΛΦΕΙΟΣ : ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΚΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ … “ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ … “ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. ” ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΛΕΝΕ) ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ;;; ΤΗΣ “ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ” (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ. ΕΝΑ Κόλπο Grosso ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ… //////// “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ”. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ 25ΕΤΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ…

“ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ” “ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ” ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ



ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΥ κ. ΝΤΑΣΚΑ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΤΙΣ 20-1-2022 ΤΑ ΜΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.


Πέμπτη, 20-Ιαν-2022 19:57

Στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη νέα παραχώρηση μιας από τις σημαντικότερες οδικές υποδομές της χώρας, της Αττικής Οδού, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε σήμερα διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση των υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βρεθεί το σχήμα το οποίο θα αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του αυτοκινητοδρόμου ξεκινώντας από τα τέλη του 2014, οπότε λήγει η σημερινή παραχώρηση.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Αττικής Οδού θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Ά φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β φάση). Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 20η Απριλίου 2022. Λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας περιγράφονται στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ είχε εκτιμήσει ότι το οικονομικό αντάλλαγμα αυτής της παραχώρησης θα σπάσει όλα τα ρεκόρ των αποκρατικοποιήσεων, ενώ εκτιμήσεις της αγοράς ανεβάζουν το τίμημα πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ εκτός από το τίμημα σε ένα τόσο μεγάλο έργο θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην καλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, από την πρώτη ημέρα ισχύος της νέας παραχώρησης. Γι’ αυτό εξάλλου στα τεχνικά κριτήρια συμμετοχής στον διαγωνισμό περιλαμβάνεται και η εμπειρία σε διαχείριση αυτοκινητοδρόμου αντίστοιχου μήκους, από ένα τουλάχιστον μέλος της κοινοπραξίας τουλάχιστον δύο ετών κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Σημειώνεται τέλος ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει τις "Lazard" και "Τράπεζα Πειραιώς" ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, τη δικηγορική εταιρεία "ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ" ως νομικό σύμβουλο, καθώς και τις εταιρείες "AVARIS", "Tolplan" και "Infrata" ως τεχνικούς συμβούλους σε σχέση με τον διαγωνισμό και τη συναλλαγή.

ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ . ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΣΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑ ΟΣΟ ΟΣΟ  ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ macquarie ΠΟΥ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

Σκάνδαλο μεγατόνων στη Γερμανία με ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές
https://economico.gr/skandalo-megatonon-sti-germania-me-ypoptes-trapezikes-synallages
19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Σκάνδαλο που μπορεί να έχει ζημιώσει τους φορολογουμένους στη Γερμανία και άλλες δέκα χώρες ακόμη και με 55 δις ευρώ με συμμετοχή τραπεζών που αφορά επιστροφές φόρων από κέρδη κεφαλαίου, κυρίως μερίσματα, αποκάλυψαν το Reuters, το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και άλλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Από το 2013 οι φορολογικές αρχές στην Κολωνία έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσουν εάν τράπεζες όπως η Barclays, η Goldman Sachs, η Bank of America, η BNP Paribas, θυγατρική της UniCredit στη Γερμανία, η Deutsche Bank και η αυστραλιανή Macquarie έλαβαν μέρος σε τέτοιες πρακτικές το διάστημα 2007 με 2011 σύμφωνα με το Bloomberg και το Reuters. Από τον περασμένο Ιούνιο ερευνάται και η Santander.

Το Reuters μίλησε με τραπεζίτες, κρατικούς αξιωματούχους και άλλα στελέχη που συνδέονται άμεσα με τις έρευνες και αφορούν τις επίμαχες συναλλαγές -γνωστές ως «Cum-Ex”- οι οποίες μόνο στη Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν κοστίσει στο κράτος περίπου 10 δις. ευρώ. Οι συναλλαγές αφορούσαν συνεχείς μεταβιβάσεις μετοχών με δικαίωμα μερίσματος (“cum”) ή χωρίς τέτοιο δικαίωμα (“ex”) με στόχο να μείνει κρυφή η πραγματική ταυτότητα του δικαιούχου.

Το «σκοτεινό παρελθόν» της πολυεθνικής που εξαγόρασε τον ΔΕΔΔΗΕ 27 Σεπ. 2021


“Σκοτεινό” παρελθόν φαίνεται πως έχει η αυστραλιανή πολυεθνική ανεξάρτητη τράπεζα επενδύσεων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μέλος της οποίας είναι η Spear WTE Investments Sarl, όπου εκχωρήθηκε το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Documento, πρόκειται για την Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), η οποία εμπλέκεται σε μια σειρά σκανδάλων, έχοντας μάλιστα απασχολήσει κατ’ επανάληψη μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Η μόλυνση του Τάμεση

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι πρώτες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα της Macquarie στο Λονδίνο ήλθαν το 2013, όταν ο σύμβουλος πληροφορικής Νταγκ Κένεντι αντίκρισε πολλά νεκρά ψάρια στον ποταμό Τάμεση, τα νερά του οποίου ήταν μαύρα. Ο Κένεντι τηλεφώνησε στη βρετανική Ανεξάρτητη Αρχή για το Περιβάλλον. Αυτό το τηλεφώνημα οδήγησε στην αποκάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που συντελέστηκαν στο Λονδίνο.

Οπως αποδείχτηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε, η Thames Water, θυγατρική της Macquarie από το 2006, ήταν υπεύθυνη γι’ αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή επειδή δεν συντηρούσε το δίκτυο αποχέτευσης. Ως αποτέλεσμα υπολογίζεται πως από το 2012 έως το 2014 διοχετεύτηκαν στον Τάμεση περίπου 4,2 δισ. λίτρα ακατέργαστων λυμάτων, ποσότητα που θα γέμιζε 1.700 ολυμπιακές πισίνες. Εξαιτίας της μόλυνσης η Thames Water κλήθηκε το 2017 να καταβάλει κανονιστικό πρόστιμο 20,3 εκατ. λιρών, το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η βρετανική Ανεξάρτητη Αρχή για το Περιβάλλον.


Η εξαγορά μέσω δανείου

Λίγο καιρό αργότερα, η εφημερίδα «Financial Times» αποκάλυψε ότι εκτός από τη διαρροή λυμάτων στον Τάμεση, η Macquarie ήταν υπεύθυνη και για τη διαρροή δισεκατομμυρίων στο εξωτερικό μέσω ενός αχανούς δικτύου offshore εταιρειών. H Macquarie Group ηγήθηκε το 2006 μιας κοινοπραξίας η οποία εξαγόρασε τη βρετανική εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης Thames Water έναντι 5,1 δισ. λιρών. Από το σύνολο αυτού του ποσού τα 2,8 δισ. προήλθαν από δανειοδότηση που έλαβε η Macquarie.

Οπως αποδείχτηκε όμως, από το 2006 έως το 2015 η Thames Water έδωσε μερίσματα ύψους 1,16 δισ. λιρών στους μετόχους της, δηλαδή στη Macquarie. Ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό του τιμήματος με το οποίο η Macquarie εξαγόρασε την Thames Water, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια πολίτες και έχει ετήσιο τζίρο πάνω από 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Μάρτιν Μπλέικλοκ, ειδικού με διεθνή εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις και στη χρηματοδότηση κοινής ωφελείας στο BBC, η Thames Water όταν ελεγχόταν από τη Macquarie πραγματοποίησε συνολικές επιστροφές στους μετόχους της που «ήταν διπλάσιες από αυτές που κανονικά αναμένονται».

Σύμφωνα με τους «Financial Times», αυτές οι επιστροφές «πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που η εταιρεία δεν πλήρωνε εταιρικό φόρο, πλήρωνε στελέχη της με τεράστια πακέτα αποδοχών και διπλασίασε το χρέος της». Αυτός είναι ο λόγος που η εφημερίδα θέτει το εύλογο ερώτημα αν ήταν σωστή «η ασυνήθιστη απόφαση» της Αγγλίας να επιτρέψει σε ιδιώτες να «λειτουργήσουν το δημόσιο σύστημα ύδρευσης προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος».

«Λαβύρινθος off shore»

Σύμφωνα με το Documento, η Macquarie συνέχιζε να δανείζεται αφειδώς, εκμεταλλευόμενη το όνομα της Thames Water. Κανείς δεν γνωρίζει πού διοχετεύτηκε το σύνολο των χρημάτων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» του 2017, όταν δηλαδή η Macquarie πούλησε και τα τελευταία μερίδια που κατείχε στην Thames Water, «η ιδιοκτησία της λειτουργικής επιχείρησης και οι λεπτομέρειες της κολοσσιαίας χρηματοδότησης του χρέους ύψους 10,75 δισ. λιρών εμπεριέχονται εντός ενός λαβυρίνθου ενδιάμεσων offshore εταιρειών που καθιστούν αδύνατο να υπολογιστεί πόσα πολλά έχουν κερδίσει οι ιδιοκτήτες στο πέρασμα των χρόνων».

Η Macquarie άφησε την Thames Water με χρέος επιπλέον 2 δισ. λιρών. Το BBC προκειμένου να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό παρέθεσε παλαιότερη επιστολή που είχε αποστείλει ο Μπλέικλοκ στον σερ Πίτερ Μέισον, τότε πρόεδρο της Thames Water.

O Μπλέικλοκ προσπαθούσε να καταλάβει το αχανές σύστημα χρηματοδότησης της εταιρείας μέσω offshore εταιρειών. Στην απαντητική του επιστολή –όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα– ο τότε πρόεδρος της εταιρείας εξήγησε ότι «από τα 2,8 δισ. λίρες χρέος, όχι λιγότερα από τα 2 δισ. είχαν μεταγενέστερα αποπληρωθεί. Οχι από τη Macquire και τους επενδυτές της, οι οποίοι αρχικά δανείστηκαν τα χρήματα, αλλά από νέους δανεισμούς που έλαβε η Thames Water μέσω μιας θυγατρικής της εταιρείας στα νησιά Κέιμαν».

Αυτή η επιστολή, σύμφωνα με τον Μπλέικλοκ, «έδειχνε ξεκάθαρα ότι το χρέος που τα funds της Macquarie αξιοποίησαν προκειμένου να αγοράσουν την Thames Water μεταφέρθηκε στην Thames Water. Οπότε το χρέος ήταν πλέον ευθύνη της Thames Water και όχι της Macquarie».

Η μελέτη και οι υποψίες για «ξέπλυμα χρήματος» από εγκληματικές δραστηριότητες

Ενδεικτική της δράσης του αδιαφανούς δικτύου offshore εταιρειών που δημιούργησε η Macquarie είναι μελέτη που διεξήγαγε η ομάδα Thames Blue Green Economy (TBGE), που αποτελείται από ειδικούς στη βιομηχανία νερού, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και περιβαλλοντικούς αντιπροσώπους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη μελέτη, «τα 5 δισ. λίρες από το χρέος των 10 δισ. λιρών που είχε η εταιρεία το 2015 συνδέονται με μια εταιρεία στα νησιά Κέιμαν, την TWU Cayman Finance Limited. Δεδομένης της εξαιρετικής μυστικότητας που περιβάλλει τους φορολογικούς παραδείσους δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζει κανείς αν αυτά τα λεφτά προέκυψαν από ξέπλυμα ναρκο-χρημάτων, τρομοκρατικές ή άλλες εγκληματικές πηγές». Η Thames Water έχει πλέον εγκαταλείψει αυτές τις υπεράκτιες εταιρείες.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι υποδομές του δικτύου της Thames Water αφέθηκαν να παρακμάσουν αναγκάζει την εταιρεία να πληρώνει μέχρι σήμερα τεράστια πρόστιμα. Το 2018 η εταιρεία πλήρωσε πρόστιμο 120 εκατ. λιρών προκειμένου να αποζημιώσει πελάτες της για την κακή διαχείριση διαρροών από το δίκτυό της. Ολα αυτά βέβαια δεν εμπόδισαν την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της βρετανικής εταιρείας ύδρευσης Southern Water από τη Macquarie έναντι 1,4 δισ. Λιρών.

Διώξεις και στη Γερμανία

Τέλος, στελέχη της Macquarie ενεπλάκησαν το 2011 σε μεγάλη χρηματιστηριακή και φορολογική απάτη και στη Γερμανία. Η ζημιά που προκλήθηκε στους φορολογούμενους από το σκάνδαλο, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ πολλών άλλων και περίπου 100 πρώην και νυν υπάλληλοι του αυστραλιανού κολοσσού, αποτιμάται σε περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.

Το ποσό ενδέχεται να αγγίζει και τα 10 δισ. ευρώ. Η υπόθεση, αν και αποκαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία, δεν έχει τελεσιδικήσει. Προς το παρόν δύο στελέχη της Macquarie καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, ενώ διατάχτηκε η δήμευση περιουσιακών στοιχείων ενός εξ αυτών για ποσό που ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είκοσι μεγαλοεπενδυτές που εξαπατήθηκαν από τη Macquarie εξασφάλισαν αποζημιώσεις 30 εκατ. ευρώ για τη ζημία που τους προκάλεσε η εταιρεία.

Ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας Ρολφ Ράουμ, που πρόσφατα εκδίκασε πτυχή της υπόθεσης, υπογράμμισε ότι τα στελέχη της Macquarie υφάρπαξαν χυδαία τον πλούτο των Γερμανών φορολογουμένων, ενώ τόνισε ότι δεν υφίστατο κανένα νομικό κενό που θα τους επέτρεπε ενδεχομένως να ενεργήσουν κατά τον τρόπο που ενήργησαν.

ΤΕΤΟΙΕΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΞΕΧΡΕΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΦΟΡΩΝ, Φ.Π.Α, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ.



ΑΛΦΕΙΟΣ : ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΤΥΦΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ … ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ – ΔΟΥΛΟΙ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΟΤΕ ΠΕΡΙ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΘΕ “ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ”

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ … ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΞΑΝΑ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ …

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ :https://xronosnousfos.blogspot.com/






ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ε.ΣΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6972053389,
EMAIL esy.artemidos@gmail.com







Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️





Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ