ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

27/05/2022

ΤΑ "ΒΡΑΒΕΙΑ" !!!!!!

ΤΑ "ΒΡΑΒΕΙΑ"!!!!



ΒΡΑΒΕΙΟ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.

ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?




Βραβείο είναι ένα έπαθλο που δίνεται σε ένα άτομο, μια ομάδα ανθρώπων ή μια οργάνωση που θα αναγνωρίσει και θα ανταμείψει ενέργειες ή επιτεύγματα. Τα επίσημα βραβεία συχνά περιλαμβάνουν χρηματικές ανταμοιβές καθώς και τη φήμη που έρχεται μαζί τους. Ορισμένα βραβεία συνδέονται επίσης με εξωφρενικές τελετές απονομής, όπως τα βραβεία της Ακαδημίας.

Τα βραβεία δίδονται επίσης για τη δημοσιοποίηση αξιοσημείωτης ή παραδειγματικής συμπεριφοράς και για την παροχή κινήτρων για βελτιωμένα αποτελέσματα και ανταγωνιστικές προσπάθειες. Σε γενικές γραμμές, τα βραβεία θεωρούνται θετικά και οι νικητές τους θαυμάζονται. Ωστόσο, πολλά βραβεία, ειδικά τα πιο διάσημα, έχουν συχνά προκαλέσει διαμάχη και ζήλια.



ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΜΠΟΤΣΗ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.  

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ "ΕΚΑΝΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.  

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ, ΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΑΤΑΦΡΟΝΗΤΑ ΠΟΣΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ? 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ , ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, Η ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ? 

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ?

ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΣΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ?




ΑΡΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ Η "ΒΡΑΒΕΥΣΗ" .

ΕΦΟΣΟΝ ΣΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ, ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.
 
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΡΑΒΕΥΣΗ".


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ...

Να επαναβεβαιώσει και διασφαλίσει τον κοινωνικό ρόλο του δημοσιογράφου στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνουν ο γιγαντισμός, το ολιγοπώλιο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η αυξημένη εμβέλεια και επιρροή των Μ.Μ.Ε. και η παγκοσμιοποίηση της επικοινωνίας.

Να αποθαρρύνει και να αντιστέκεται σε κάθε απόπειρα κρατικού ή άλλου επηρεασμού με τον αυτοκαθορισμό κανόνων υπεύθυνης επαγγελματικής λειτουργίας.

Να κατοχυρώσει την ελευθερία της πληροφόρησης και της έκφρασης, την αυτονομία και αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου και να θωρακίσει την ελευθεροτυπία έπ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Προς το σκοπό αυτό, οι δημοσιογράφοι αυτοδεσμεύονται να εφαρμόσουν και να περιφρουρήσουν τις ακόλουθες θεμελιώδεις αρχές:


α. Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.

η. Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

ΤΩΡΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙ?

ΑΝ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΥΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
 
ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ-2 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ -η ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ?
Σ
ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ. 

ΑΡΑ, ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ",
"ΕΓΚΡΙΤΟΙ", "ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ Ω (!) ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ.




ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ, "ΒΡΑΒΕΙΑ" ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ "ΒΡΑΒΕΙΑ" ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfos.blogspot.com


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ


ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ











Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️





Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ