ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

20/03/2021

ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

 ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ




Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά από τη Βουλή όταν μοτοσικλετιστής συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της μηχανής.

Συγκεκριμένα το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής  έξω ακριβώς από την είσοδο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από το οπτικό υλικό φαίνεται, ότι η κυκλοφορία την επίμαχη χρονική στιγμή του τροχαίου, γίνονταν κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και το φανάρι ήταν πράσινο.

Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνει και ο οδηγός δικύκλου ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κατέθεσε στην Τροχαία Αθηνών το βράδυ της Κυριακής.

Όπως είπε: “Το φανάρι ήταν πράσινο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας κινούνταν κανονικά στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας προς το Χίλτον. Το έτερο αυτοκίνητο κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα προς Σύνταγμα. Ξαφνικά το όχημα στρίβει αριστερά και παρασύρει την μοτοσικλέτα”.

Στην Τροχαία Αθηνών, αναμένεται να καταθέσει, ένας οδηγός ταξί, αλλά και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου.

Καταθέσεις θα δώσουν επίσης όλοι οι αστυνομικοί που ήταν την στιγμή της σύγκρουσης στην είσοδο της Βουλής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Βουλή είχε διατυπώσει αιτήματα στην Περιφέρεια για τοποθέτηση φαναριού το 2012 και το 2014 όμως κρίθηκε ότι θα δημιουργήσει κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Τον Ιούνιο του 2020 έγινε ανάλογο αίτημα στην τροχαία Αθηνών για μόνιμο τροχονόμο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ".

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ ΟΣΟΙ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ??


Στην απαγόρευση αριστερόστροφης εισόδου στη Βουλή για όσους κινούνται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, παρουσία ή μη τροχονόμου, προχώρησε από σήμερα η Βουλή για το σύνολο υπουργών και βουλευτών, μετά το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 23χρονο Ιάσονα.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, εχθές η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμενη για πρώτη φορά  την τοποθέτηση αριστερόστροφων σηματοδοτών στη Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να διευκολύνονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν αριστερά προς το Μέγαρο της Βουλής.


Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει θετική εισήγηση και τεκμηρίωση από την Τροχαία υπέρ της εγκατάστασης φωτεινού σηματοδότη στο σημείο, καθώς τα σχετικά αιτήματα της Βουλής το 2012 και 2014 προς την Περιφέρεια είχαν απορριφθεί ενώ ανάλογο το 2020 προς την Τροχαία δεν είχε απαντηθεί.  

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ .

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfws.blogspot.com/







ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ε.ΣΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6972053389,
EMAIL esy.artemidos@gmail.com





Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ⬇️





Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ